#
#
a
  >  Tsjechië   >  Last minute stedentrip naar Praag

Last minute stedentrip naar Praag

Introductie Praag is een van de mooiste en meest sfeervolle steden van Europa. De stad heeft een rijke geschiedenis en cultuur, prachtige architectuur, heerlijk eten en drinken, en een bruisend nachtleven. Een last minute stedentrip naar Praag kan dan ook een unieke ervaring zijn. In deze blog geven we enkele tips om het meeste uit je stedentrip naar Praag te halen.

Bezoek de Praagse Burcht

De Praagse Burcht is een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Praag. Het is het grootste gesloten kasteelcomplex ter wereld en het symbool van de stad. Hier kun je een bezoek brengen aan de St. Vitus-kathedraal, het Gouden Straatje, en het Oude Koninklijk Paleis.

Het uitzicht vanaf de Praagse Burcht over de stad is adembenemend en een must-see tijdens je stedentrip naar Praag.

Wandel door de oude stad

De oude stad van Praag is een prachtig gebied om doorheen te wandelen. Hier vind je prachtige architectuur, gezellige pleinen, kleurrijke huizen en tal van restaurants en bars.

Bezoek het Oude Stadsplein, waar je de beroemde astronomische klok kunt bewonderen, en de Joodse wijk, waar je kunt leren over de rijke Joodse geschiedenis van Praag.

 

Proef de lokale gerechten

Praag heeft een rijke culinaire traditie en er zijn tal van lokale gerechten die je moet proberen tijdens je stedentrip. Proef bijvoorbeeld de knoedels, goulash, en de beroemde Praagse ham. Ook het bier in Praag is wereldberoemd en er zijn tal van lokale brouwerijen waar je kunt genieten van een heerlijk glas bier.

Bezoek de lokale markten, zoals de Boheemse Markt, waar je lokale lekkernijen kunt proeven en kopen.

Ontdek de Karelsbrug

De Karelsbrug is een van de meest iconische bezienswaardigheden van Praag en verbindt de oude stad met de wijk Malá Strana. De brug is prachtig versierd met standbeelden en biedt een prachtig uitzicht over de rivier de Moldau.

Maak een wandeling over de brug en bewonder de prachtige architectuur en de sfeer van de stad.

Bezoek de Dancing House

De Dancing House is een van de meest unieke gebouwen van Praag. Het gebouw lijkt op twee dansende figuren en is ontworpen door de architecten Vlado Milunić en Frank Gehry.

Breng een bezoek aan het gebouw en bewonder de prachtige architectuur en het geweldige uitzicht vanaf het dak.

Een last minute stedentrip naar Praag kan een geweldige ervaring zijn. Met zijn rijke geschiedenis, prachtige architectuur, heerlijk eten en drinken, en bruisende nachtleven is er voor iedereen wat wils.

Meest gestelde vragen

De beste maanden om naar Praag te reizen zijn mei, juni, september en oktober. In deze maanden is het weer mild en aangenaam en zijn er minder toeristen dan in de zomermaanden. De maanden december en januari zijn ook populair vanwege de kerstmarkten en de winterse sfeer.

Nederlandse en Belgische reizigers hebben geen visum nodig voor een stedentrip naar Praag. Je kunt vrij reizen binnen de Schengenzone met een geldig paspoort of identiteitskaart.

Voor een stedentrip naar Praag heb je minstens 3-4 dagen nodig om de belangrijkste bezienswaardigheden te zien en de sfeer van de stad op te snuiven. Als je meer tijd hebt, kun je ook enkele dagtrips maken naar de omgeving van Praag.

De beste manier om te reizen in Praag is te voet of met het openbaar vervoer. De stad heeft een uitstekend netwerk van trams, bussen en metro’s die je gemakkelijk door de stad brengen. Een dagkaart voor het openbaar vervoer kost ongeveer €4.

De beste wijken om te verblijven tijdens een stedentrip naar Praag zijn de oude stad, de wijk Malá Strana en de wijk Vinohrady. Deze wijken hebben een goede ligging en bieden tal van restaurants, bars en bezienswaardigheden op loopafstand.

 

De beste bezienswaardigheden in Praag zijn de Praagse Burcht, de oude stad met het Oude Stadsplein en de astronomische klok, de Karelsbrug, de Joodse wijk, het Nationaal Museum en de Petřín-heuvel. Vergeet ook niet om te genieten van de lokale keuken en het beroemde bier van Praag.