#
#
a
  >  Portugal   >  Last minute Lissabon voor het hele gezin
last minute lissabon

Last minute Lissabon voor het hele gezin

Lissabon is een stad voor het hele gezin. Een last minute vakantie naar deze Portugese stad zal ieder gezinslid zeker plezieren. Van een graffiti tour voor jouw oudste zoon, een magische dag in Sintra voor je dochter of een bezoek aan het grote aquarium voor de kleinste. In Lissabon vind je het allemaal!

Wat is er te doen in Lissabon voor kinderen?

Lissabon is echt een stad voor groot en klein. Zoals bovengenoemd is het Oceanario de Lisboa een perfecte tussen activiteit in Lissabon voor kinderen. Het is ook leuk om je kinderen spelende wijs kennis te laten maken met de historie van Lissabon. Speel bijvoorbeeld het tafereel van ridder en jonkvrouw in Castelo Sao Jorge of in de kastelen van Sintra. Lissabon is gebouwd op zeven heuvelen zo gaat de legende. Met de oude gele tram 28 ga je de zeven heuvelen op. Deze tram doet het altijd goed bij kinderen. Als het mooier weer is of als jullie in de zomermaanden in Lissabon verblijven is het leuk om een dagje naar het strand van Lissabon te gaan. Even relaxen en genieten van de Portugese zon.

Andere leuke steden in Portugal

Portugal is een ontzettend mooi land waar genoeg te zien valt. Enkele andere mooie steden in Portugal zijn dan ook;

  • Albufeira: is een plaats waar veel jongeren naar toe trekken in de zomermaanden, maar ook voor gezinnen is het een plek waar veel te ondernemen valt onder de Portugese zon.
  • Porto: is de stad waar de locaties van de wereldberoemde Harry potter boeken tot leven komen. Voor de schrijfster was deze stad haar inspiratiebron. De wereldberoemde bibliotheek uit de boekenreeks is hier bijvoorbeeld te bezoeken.
  • Madeira: is een eiland vol bloemen en een prachtige natuur. Het eiland wordt ook wel het Hawaï van Europa genoemd en is heel populair bij senioren.
  • Steden in de Algarve: Lagos is een stad waar verbleven kan worden als uitvalbasis in de Algarve om de mooiste stranden en de kust van de verdere Algarve te verkennen.

Goedkope hotels in Lissabon

Goedkope hotels in Lissabon zijn er genoeg in de stad zelf en in de omgeving. Om een voorbeeld te geven is het blue sock hostel in het centrum van Lissabon een aanrader. Je kan naast de optie om te kiezen voor de hostel diensten ook kiezen voor een tweepersoonskamer voor jezelf en een kamer met stapelbedden voor je kinderen. Het hostel beschikt over een ontbijt service en een roof top bar. Zo zit je toch midden in het centrum voor een zachte prijs.

Mijn ervaring met Lissabon

Ik prijs mijzelf gelukkig met mijn twee bezoekjes aan deze mooie stad. Lissabon heeft alles wat je maar kan wensen van een city trip. Een oud stadgedeelte waar de tuk tuk je naar boven kan brengen, stranden, het sprookjesachtige Sintra op korte afstand, romantische straatjes, gezellige pleinen, tal van restaurantjes en bovenal een goede sfeer. Een bezoek aan Lissabon is niks waard zonder dat je naar Belém bent geweest. Hier eet je de lekkerste pastel de nata’s bij Pastéis de Belém. Neem een kijkje in de keuken waar de grootmeesters aan het werk zijn en neem ook zeker een lekkernij mee voor onderweg. Een andere aanrader is Nosolo Italia. Hier kan je voor weinig geld heerlijk Italiaans eten. De ijscoupes zijn hier reuze en ontzettend smakelijk. Over ijs gesproken, bij amorino in Lissabon koop je een ijsje in de vorm van een bloem. Hoe cool is dat?

Meest gestelde vragen

Lissabon is een bruisende stad waar jullie je prima een aantal dagen kunnen vermaken. Het is aan te raden om hier 3 à 4 dagen voor in te plannen.

Lissabon is geen dure stad. Je vindt er genoeg leuke hotels voor onder de 100 euro per nacht en je kan voor twee tientjes inclusief drinken al prima uiteten.

Lissabon is een bruisende stad met veel gezellige plekken, bezienswaardigheden en vooral een fijne sfeer. Het straatbeeld is gevuld met gekleurde gebouwen, oude trams en terrasjes.

Een wijk die je niet mag overslaan is het hart van de stad: Baixa. Dit is een levendige wijk en kan in het hoogseizoen flink druk zijn. Het ligt tussen de wijken Chiado en Alfama in.

Als je voor de eerste keer naar Lissabon afreist is het aan te raden om ergen in de Baixa-wijk, in de Chiado-Wijk of in de buurt van de Avenida da Liberdade te verblijven.

De oudste wijk van Lissabon is Alfama, het Parijs van Lissabon is Bairro alto en de hipste wijk is Belém.