#
#
a
  >  Portugal   >  Last minute Albufeira voor jongeren
last minute albufeira voor studenten

Last minute Albufeira voor jongeren

Albufeira is the place to be voor jongeren. Het is een relatief goedkope badplaats onder de Portugese zon. Aan strand en uitgaansgelegenheden is er geen gebrek en voor een vakantie vol vermaak is dit de aangewezen plek. Bel wat vrienden of studiemaatjes op en boek een last minute vakantie naar Albufeira voor een vakantie die je nooit zal vergeten.

Goedkope appartementen in Albufeira

Studenten hebben doorgaans geen goed gevulde portemonnee. Een goedkoop appartement, maar toch in de buurt van alle voorzieningen staat dan natuurlijk boven aan het vakantie lijstje. Onderstaande appartementen zijn gelegen op een goede locatie en behoren tot de categorie goedkoop.

Janelos do Mar: is een 3-sterren appartementenhotel en beschikt over een 500m2 grote tuin, 2 buitenzwembaden, zonneterras, een binnenzwembad, jacuzzi een café, kiosk, minimarkt en diverse sportfaciliteiten zoals tennis, boogschieten, biljart en minigolf. Het complex is gelegen in Albufeira met in de nabije omgeving diverse winkels, bars en restaurants.

Pateo Village: is een 3-sterren appartementencomplex gelegen in Albufeira. De accommodatie beschikt over 2 buitenzwembaden, 1 binnenzwembad, minimarkt, een bar en een bubbelbad. In de nabije omgeving zijn restaurant en openbaar vervoer te vinden. De kroegen, discotheken, winkels en de stranden bevinden zich op zo’n 3 tot 4 kilometer vanaf het hotel.

Leuke steden in de buurt van Albufeira

Portugal is een ontzettend mooi land waar genoeg te zien valt. Enkele andere mooie steden in Portugal zijn dan ook;

  • Madeira: is een eiland vol bloemen en een prachtige natuur. Het eiland wordt ook wel het Hawaï van Europa genoemd en is heel populair bij senioren.
  • Steden in de Algarve: Lagos is een stad waar verbleven kan worden als uitvalbasis in de Algarve om de mooiste stranden en de kust van de verdere Algarve te verkennen.
  • Lissabon: de stad op 7 heuvels waar de fado door elke straat schalt en de gele trams het straatbeeld vormen.
  • Porto: is de stad waar de locaties van de wereldberoemde Harry potter boeken tot leven komen. Voor de schrijfster was deze stad haar inspiratiebron. De wereldberoemde bibliotheek uit de boekenreeks is hier bijvoorbeeld te bezoeken.

Wat is de goedkoopste periode voor Albufeira

De goedkoopste periode om Albufeira te bezoeken is uiteraard in de wintermaanden, maar dat zijn niet de maanden waarin je op zonvakantie kunt in Portugal. Als je wel graag van de zon wilt genieten, maar niet voor de hoofdprijs is het aan te raden om te vertrekken in het voorjaar of in het najaar. Daarbij gezegd dat ook de meivakantie of de herfstvakantie niet de voordeligste weken zijn voor een vakantie naar Albufeira. Let hier dan ook even op voor je een vakantie gaat boeken.

Mijn ervaring met Albufeira

Albufeira is een leuke en gezellige plaats in de Algarve. Naast de vele bars en discotheken waar je jezelf tot in de late uurtjes kan vermaken is Albufeira van oudsher een vissersplaatsje waar je nog veel historie en authentieke elementen tegen komt. Bij de haven zit een heerlijk restaurantje, club de Pesca waar de vers gevangen vis zo vanuit de vissersboten op je bord belandt. Een echte aanrader om te gaan eten als je in de stad verblijft. Onderstaande activiteiten mag je ook niet missen.

  • Sint-Sebastiaankerk.
  • Archeologisch museum.
  • Vaar met een boot langs grotten en dolfijnen.
  • Struinen over de markt.
  • Verken de oude binnenstad van Albufeira.
  • Parque Aventura.

Meest gestelde vragen

Albufeira is een van de drukstbezochte badplaatsen van de Algarve. Het is een levendig eigenzinnig stadje die vooral bekend staat om de stranden, vele bars en de discotheken. Het is een goedkopere badplaats en is daarom vooral geliefd bij jongeren.

Een rechtstreekse vlucht vanuit Amsterdam naar Albufeira bedraagt ongeveer 3 uur. Dat is een relatief korte vlucht voor een heerlijke zonvakantie.

Albufeira in de Algarve is een populaire bestemming onder jongeren en studenten vanwege de goedkope hotels, de vele uitgaansgelegenheden en de relatief lage drankprijzen. In Albufeira is alles ongeveer 40% goedkoper dan in Nederland.

Het oude centrum van Albufeira is gezellig en beschikt over restaurantjes en winkels en uiteraard een prachtige boulevard aan de zee. In de zomermaanden wordt er op het pleintje in het centrum en in de diverse barretjes livemuziek gespeeld en lopen de mensen al dansend en zingend door de straatjes.

In Albufeira zijn er verschillende winkelcentra te vinden, een grote markt en zelfs een zigeuner markt waar je mooie producten kunt kopen voor spotprijzen.

Jazeker, maak je in Albufeira maar op voor een vakantie vol zon, zee, strand, cocktails en party’s De stad heeft niet voor niets de bijnaam Albufissa, knalbufeira en partygal.