#
#
a
  >  ABC eilanden   >  Last minute ABC eilanden
last minute abc eilanden

Last minute ABC eilanden

Een last minute vakantie naar een van de ABC eilanden is altijd een goed idee. Goed weer en eindeloze stranden omringd door azuurblauwater. Je vindt het allemaal op Aruba, Bonaire en Curaçao. Boek jouw last minute vakantie naar een van deze tropische eilanden en je gaat de reis van je dromen tegemoet.

Wat is de beste tijd om naar de ABC eilanden te gaan?

De beste reistijd om de ABC eilanden te bezoeken is eigenlijk het hele jaar. In elke maand van het jaar is het mogelijk om te genieten van een tropische vakantie. Dit komt doordat er altijd 8 à 9 zonuren per dag zijn. Het wordt nooit te heet en plakkerig omdat de zeebries zorgt voor een verkoelende wind. Natuurlijk kan er in de ene maand iets meer regen vallen dan in de andere maand, maar van vrieskou is geen sprake op Curaçao, Aruba en Bonaire.

Waar zitten de mooiste resorts?

De ABC eilanden beschikken over prachtige resorts. De mooiste 6 resorts vind je hieronder:

  • Lopesan Baobab Resort (Aruba)
  • Divi Aruba Allinclusive (Aruba)
  • Van der Valk Plaza Beach & Dive Resort (Bonaire)
  • The Bellafonte Bonaire (Bonaire)
  • Kontiki beach resort (Curaçao)
  • Baoase luxury Resort (Curaçao)

Kan ik de ABC eilanden combineren?

De ABC eilanden zijn zeker goed te combineren. De eilanden liggen relatief dicht bij elkaar en daarom is het goedkoop en makkelijk om van het ene eiland naar het andere te reizen.

Welke eiland is het best geschikt voor gezinnen?

Alle drie de eilanden zijn geschikt voor een droom vakantie met gezinnen. Dit komt vooral door de aangename temperaturen, heerlijke stranden en de waterpret die je op alle eilanden kan beleven. Op alle eilanden zijn geweldige resorts en vakantieverblijven te vinden waar je met het hele gezin kan genieten.

Mijn ervaring met de ABC eilanden

Als je van een relaxte vakantie houdt met veel zon, zee en strand dan zit je op de ABC eilanden helemaal goed. Ook de natuur op deze eilanden en het onderwaterleven heeft mij verrast. Een paar aanraders op Bonaire zijn het nationale park, 1000 steps, het pekelmeer, de flamingo’s en de slavenhuisjes. Op het eiland kan je genieten van vele vergezichten en als je een liefhebber bent van duiken ben je hier op de juiste bestemming.

Huur een auto en ontdek het steppelandschap als je op Curaçao bent. Willemstad met zijn pastel getinte gebouwen is natuurlijk ook een must see en voor een hapje eten ga je daar naar Mosa. Hier neem je plaats in een binnentuin en bestel je alles wat je maar wilt want ze werken hier met een shared dining concept. Het eten is geweldig en de plek prachtig.

Op Aruba heb ik ontdekt dat dit eiland ook een ruige kant heeft die te vinden is in het Nationale Park Arikok. Ga hier heen met een 4 x 4 auto en ontdek de grotten, ruïnes, natuurlijke bruggen en diverse rotsformaties. Een hapje eten en gelijk van de zonsondergang genieten? Dat doe je bij Bugaloe Beach Bar & Grill.

Meest gestelde vragen

Ieder eiland heeft zijn eigen charme. Het ene eiland is groter dan het andere maar op alle drie de eilanden kun je snorkelen, duiken, relaxen en de natuur in. Ben je op zoek naar meer rust dan is Bonaire de beste optie. Juist op zoek naar levendigheid en bruisende plekjes? Dan zijn Curaçao of Aruba de eilanden waar jij wilt zijn.

Bonaire wordt erkend als een van de veiligste eilanden in het Caribisch gebied. Hierin spelen de inwoners van Bonaire een grote rol.

Het grootste verschil tussen deze twee eilanden is het aanbod. Het aanbod is op Curaçao groter omdat het eiland ook groter is (444 km2). Aruba is compacter (180 km2) en heeft daardoor ook minder inwoners.

Bonaire lijkt op het eerste gezicht iets duurder dan Curaçao. Dit valt eigenlijk wel mee. Het komt vooral doordat uit eten op Bonaire wat prijziger is dan op Curaçao. Dat komt omdat je op Curaçao ook veel plekken hebt waar je local food kunt eten.

Welk eiland er mooier is, is uiteraard gebaseerd op ieder zijn eigen mening. Het is heel simpel. Kies voor Bonaire als je van het dorpse karakter, rust en natuur houdt. Kies voor Curaçao als je van cultuur, ongerepte baaitjes en afwisseling houdt.

Het is geen kwestie van welk eiland er mooier is, maar het is een kwestie van behoeftes. Op Curaçao vind je cultuur, ongerepte baaitjes en afwisseling. Op Aruba vind je zon, zee, strand en romantische uitgaan plekjes.