#
#
a
  >  Portugal   >  Last minute Algarve inclusief huurauto
last minute algarve inclusief huurauto

Last minute Algarve inclusief huurauto

Een last minute vakantie naar de Algarve inclusief huurauto is een echte aanrader als je wilt genieten van de Portugese zon en tegelijk verschillende plekken wilt aandoen. Het klimaat in de Algarve is mild en de zon schijnt het hele jaar door. Een last minute naar de Algarve is daarom altijd een goed idee!

Wat is de beste reistijd voor Algarve?

De beste reistijd voor de Algarve is van mei tot en met september. Natuurlijk ligt het er ook aan hoe je vakantie gaat vieren. Kom je vooral om te wandelen, te fietsen en rond te reizen, dan zijn de maanden mei, juni en september een aanrader. April kan dan zelfs nog, maar in oktober is het dan wel wat natter.

Leuke steden in de buurt van Algarve

Portugal is een ontzettend mooi land waar genoeg te zien valt. Enkele andere mooie steden in Portugal zijn dan ook;

 • Albufeira: is een plaats waar veel jongeren naar toe trekken in de zomermaanden, maar ook voor gezinnen is het een plek waar veel te ondernemen valt onder de Portugese zon.
 • Lissabon: de stad op 7 heuvels waar de fado door elke straat schalt en de gele trams het straatbeeld vormen.
 • Porto: is de stad waar de locaties van de wereldberoemde Harry potter boeken tot leven komen. Voor de schrijfster was deze stad haar inspiratiebron. De wereldberoemde bibliotheek uit de boekenreeks is hier bijvoorbeeld te bezoeken.
 • Madeira: is een eiland vol bloemen en een prachtige natuur. Het eiland wordt ook wel het Hawaï van Europa genoemd en is heel populair bij senioren.

Hoeveel dagen heb je nodig voor Algarve?

Om de Algarve in al zijn glorie op je gemak te kunnen bezoeken is het aan te raden om hier voor ongeveer 2 weken uit te trekken. In 2 weken is het zeker mogelijk om de gehele kust door te reizen. Heb je maar 1 week de tijd dan is het een idee om te kiezen voor het bezoeken van een deel van de Algarve.

Beste accommodaties in Algarve

Onderstaande accommodaties voldoen aan de beste van de Algarve. Ieder op een eigen manier. De een voldoet aan alle luxe en de ander is iets goedkoper, maar bevindt zich wel op een uitstekende locatie direct aan het strand.

Vila Vita Parc Resort & Spa: is een vijfsterren resort met uitzicht op de Atlantische Oceaan. Het resort beschikt over tropische tuinen, een wellnesscentrum, een midgetgolfbaan, een tennisbaan, 10 restaurants, 6 bars, verschillende zwembaden, een kinderdagverblijf en een speeltuin.

Holiday Inn Algarve: is een viersterrenhotel met uitzicht op de Atlantische oceaan, direct gelegen aan het strand. Het hotel beschikt over een buitenbad, 2 restaurants, 2 bars, een fitnesscentrum en een zonneterras.

Mijn ervaring met Algarve

Mijn rondtrip door de Algarve was een waar sprookje. Van het nachtleven in Albufeira tot de bergdorpjes waar nog in harmonie wordt geleefd met de natuur en tradities gedeeld worden met bezoekers. Het was allemaal even leuk. Lagos is een  plaats vol historie en een echt hoogtepunt van mijn trip aangezien ik historie ontzettend interessant vind. In Faro is het prachtige historische centrum het ontdekken waard en Tavira is bekend om traditionele architectuur.

Meest gestelde vragen

Praia da Marinha is een van de mooiste stranden van de Algarve. Dit strand is gelegen tussen de steden Lagos en Albufeira in. Het strand is al eens uitgeroepen tot het mooiste strand van de wereld en mag je daarom zeker niet missen.

 • Naar de mooiste stranden van de Algarve
 • Naar de stad Faro
 • Naar Parque natural da Ria Formosa
 • Naar Reserva Natural do Sapal
 • Een boottocht maken langs de kliffen
 • Naar Olhos de água
 • Naar Serra de Monchique
 • Naar Sagres

Het antwoord is ja, Portugal is een van de goedkoopste landen in Europa en daar is de regio de Algarve geen uitzondering op.

Ja de Algarve is wel toeristisch. De zuidelijkste regio van Portugal is een van de populairste vakantiebestemmingen in Europa. De helft van de toeristen die Portugal bezoeken, brengen hun vakantie in de Algarve door.

De gemiddelde jaarlijkse watertemperatuur aan de kust in de Algarve is 18,2 graden Celsius. In de winter is het 16,5 graden Celsius, in de lente 16,3 graden Celsius, in de zomer 19,9 graden Celsius en in de herfst 20,0 graden Celsius.

Dit ligt er uiteraard aan waar je gaat uiteten en wat je gaat eten, maar er wordt gezegd dat je voor twee personen in een gemiddeld restaurant tegenwoordig 30 euro kwijt bent. In de typische Portugese restaurants zijn hoofdgerechten al verkrijgbaar voor 7,50.